Onze aanpak
Het laboratorium PiLeJe ontwikkelt en produceert zijn eigen gezondheidsoplossingen. Deze voedingssupplementen bevatten ingrediënten die specifiek werden gekozen voor hun actieve bestanddelen, om te beantwoorden aan een specifieke behoefte.
De kwaliteitsaanpak van PiLeJe heeft slechts één doel voor ogen: de kwaliteit en veiligheid garanderen van de producten die de consument gebruikt, criteria die moeiteloos worden ingelost dankzij veeleisende processen.
Kwalitatieve formules
voor onze voedingssupplementen
Plantaardige extracten, voedingsstoffen, probiotische stammen... De meeste bestanddelen die PiLeJe gebruikt voor de formulering van zijn producten zijn afkomstig van levende organismen. Deze elementen zijn zo gevoelig, kwetsbaar en specifiek dat ze drastische veiligheidsprocedures vereisen om hun eigenschappen te garanderen. Planten, bijvoorbeeld, bevatten verschillende moleculen die in staat zijn om synergetisch te werken. Elk deel van eenzelfde plant kan echter een verschillende werking hebben en ook de geografische afkomst kan een invloed hebben op het soort eigenschappen van de plant. Probiotica zijn zeker niet minder complex om te gebruiken. Licht, vochtigheid maar ook de temperatuur beïnvloeden hun levensvatbaarheid. Bacteriën, die worden geactiveerd onder invloed van warmte, moeten worden gevoed om in leven te blijven. Als ze zich niet verspreiden, sterven ze snel. Om ze voldoende talrijk te houden tot ze worden geconsumeerd - een voorwaarde voor hun werkzaamheid - moeten ze in optimale omstandigheden worden bewaard.
Deze omstandigheden rechtvaardigen de toepassing van procedures die de onberispelijke kwaliteit en optimale werkzaamheid van het eindproduct garanderen.
Strenge kwaliteitscontroles voor elk product
Om de conformiteit van de doseringen en de stabiliteit en veiligheid van onze oplossingen te controleren, worden kwaliteitscontroles uitgevoerd bij elke stap van de ontwikkelingsfase en tijdens de levensduur van het product.
De gezondheidsoplossingen worden geproduceerd in onze fabrieken in Saint-Bonnet-de-Rochefort en Saint-Girons. De producten worden vervolgens verstuurd naar ons logistieke platform in het departement Maine-et-Loire.
Certificeringen en labels:
deel van onze kwaliteitsaanpak
PiLeJe bezit momenteel verschillende certificeringen, zoals de ISO 22 000-norm. Deze internationale standaard is van toepassing op spelers in de levensmiddelenindustrie in alle stappen van de keten. Hiermee kunnen de vereisten op het gebied van voedselveiligheid geharmoniseerd worden en de bedreigingen geïdentificeerd en beheerd worden, om zo de consument een veilig eindproduct te kunnen garanderen. Deze standaard gaat gepaard met regelmatige evaluaties: grondstoffen, omgeving, productieprocessen, bekwaamheid van het personeel...
Om formules te ontwikkelen met een steeds hogere kwaliteit en werkzaamheid, kiest het laboratorium PiLeJe ook voor partners die labels bezitten. Sommige van onze voedingssupplementen hebben Franse of Europese certificeringen of labels die garant staan voor de kwaliteit van de gekozen grondstof. Dat is bijvoorbeeld het geval voor het Omegabiane-gamma, met het ‘Quality Silver’-label of het ‘Friends of the sea’-label, voor de keuze van visoliën.
Om de veiligheid en de kwaliteit van onze oplossingen te garanderen voor de consument, hebben onze teams interne kwaliteitshandvesten uitgewerkt. Deze documenten maken het mogelijk om, in overeenstemming met de wetgeving, unieke kwaliteitsnormen op te stellen, om doeltreffende en veilige oplossingen aan te bieden in functie van de verschillende expertisedomeinen van het laboratorium.
Het Handvest voor Hoge Microbiotische Kwaliteit
Om voedingssupplementen aan te bieden op basis van langdurig veilige en stabiele probiotische stammen, is er een strenge selectie- en evaluatieprocedure ingevoerd voor de stammen. Dit aan de hand van een breed scala aan tests en controles, vanaf de eerste selectiefase tot aan de oplossing. Deze unieke selectieprocedure voor stammen verloopt volgens een aantal criteria, die zijn vastgelegd in het Handvest voor Hoge Microbiotische Kwaliteit.
Het Handvest Kwaliteit voor Baby’s
Voor de ontwikkeling van onze oplossingen voor jonge kinderen zijn we nog veeleisender, omdat het een kwetsbare leeftijdsgroep betreft. We hebben specifieke productie- en controleprocessen ingevoerd en ze vastgelegd in het Handvest Hoge Kwaliteit voor Baby's. We stellen intern bijvoorbeeld strenge voorschriften op, gebaseerd op de wetgeving die van toepassing is op voeding voor kinderen.